Филми

Тихи стъпки

Автор: Калинка Георгиева и Яница Маринова от Нова Загора Конкурс "Разкажи за културното ни минало" на библиотека "Родина" - Стара Загора, поощрителна награда Проект "Старозагорска е-памет", 2013 г.


Прозрачни съдби

"Прозрачни съдби" е филм, в който се оглеждат настроенията на младите. В шарения свят, в който живеем, качеството на изборите, които правим, диктуват качеството на живота, който живеем. Имаме ли право на избор и защо мислите ни са толкова прозрачни... Можем ли да пренапишем своите съдби? Имаме ли смелост да поставим рамки на поведението си и колко опасна може да бъде нашата игра? Защо се променяме, за да станем част от тълпата? Можем ли да запазим личното си аз? Кадрите разнищват отделни моменти от ежедневието на подрастващото поколение и целят всеки да открие частица от себе си в конкретните персонажи. Филмът се състои от парченцa спомени-пръснати по време и години. Който мине взема по едно... Можем ли да сглобим отново мнимия си разпокъсан живот?


Бягство към България

Режисьор: Яница Маринова Сценарий: Георги Марчев и Яница Маринова Отговорни редактори: Вилиана Миделиева и Минко Чернев Камера и монтаж: Георги Марчев Музика специално за филма от DJ TEC2ON (Petyo Gyudyulev) Фотограф: Минко Чернев


Приятели с водата

Филмът "Приятели с водата" е отличен на конкурс на Български червен кръст. Автори: Яница Маринова и Калинка Митева


Сълзите на сенките

Филмът "Сълзите на сенките" печели първо място в конкурса "Не се гаси туй що не гасне", организиран от Национално движение Русофили. По филма работят ученици от СОУ,,Иван Вазов" гр. Нова Загора с ръководител Яница Маринова


Преоткриване

Преоткриване е опит да вникнем в дълбочината на всички онези факти, случки, събития, които винаги си стоят там, но не забелязваме.


Трифон Зарезан

Видеото Трифон Зарезан е хумористичен поглед на една история, която Наталия със своя кон ще проследи. Очакват ви неочаквани обрати по пътя на пренасяне на посланието. Снимките са реализирани от група ентусиасти в далечните времена, когато още бяхме ученици!


Моята запетая

Моята запетая - за запетаите в душите на хората, автор и изпълнител: Яница Маринова, камера: Елена Донкова