За мен

Img

Ще горя докато дишам...

"Театърът е единственото измерение, което ме отвежда отвъд ежедневието. Аз бягам от ежедневието, от стереотипа, от скучността на забързания ден. Не обичам да говоря за себе си. Обичам хората да ме разбират чрез това, което правя. Гледам да се занимавам с различни неща и това е моето себетърсене. Искам хората да усещат. Вярвам, че човек може да лекува чрез думите. Това се опитвам да правя. Иначе съм пътуваща птица, търсеща детското. Аз съм едно голямо дете. Не се срамувам да го представя. Обичам да пътувам. Обичам работата си като журналист, защото по образование съм журналист. Но стихията ми е културата и театърът. Това е нещо, от което не можеш да избягаш."

Img
Визитка...

Яница Маринова е родена на 2 февруари 1989 год. в Нова Загора. Живее в София. Тя е журналист, сценарист, режисьор, доброволец, писател, актьор. Занимава се със сугестопедия. Организира благотворителни събития.

Човекът, който ме вдъхновява...

"Вдъхновява ме с излъчването си, с емоцията, която предава. Тя живее няколко живота едновременно. Толкова е пъстра, креативна и запомняща се. Вдъхнови ме , когато за първи път видях нейното изпълнение на авторският и моноспектакъл Огледална стрела. Просто ме замрази! Останах без думи-толкова истинско и реално.Цялата зала бе изтръпнала. Разказа моята история и тази на толкова още...Всякаш е събрала живота, хванала го е за ръка и го разказва и пресъздава по уникален начин. Впоследствие разбрах колко добра и чиста душа има тя. Възхищавам се на борбеността и силата. Чрез изкуството и заряда, който носи е помогнала на толкова нуждаещи се. И то без дори да говори за това. тя има своята кауза и я следва до край. Толкова е комуникативна. Винаги намира пресечна точка с човека срещу нея. Успя да вдъхнови младежи, ученици да правят филм. Реализира и свои такива, а след това намира успешният път , те да достигнат до много хора. Носител е на титлата ДОБРОВОЛЕЦ НА 2011 г. Работи за младите, инициира толкова младежки кампании:) Успява да работи, да се забавлява и да вдъхновява. Има няколко неща, които ми е казала и които промениха хода на живота ми. Не психолог, а човек-приятел е тя! Повече няма да разказавам за нея, просто пожелавам на всеки да я усети!"
Теодора